Skúsiť doma upiecť voňavý kváskový chlieb alebo jednoduchší chlieb s použitím pekárskeho droždia, nebude problém. Receptov je všade dosť, navyše stačí, keď chlieb pečiete s láskou.
Guľatá ošatka z pedigu uľahčí prípravu domáceho chleba, navyše kváskový chlieb kysne dosť dlho a vďaka nej sa cesto sformuje a získa tradičný reliéf bochníka.
Využijete ju po ľahkom vysypaní múkou na kysnutie cesta, ale aj na uskladnenie chleba, servírovanie pečiva aj ako dekoráciu. Tvar a štruktúra ošatky sa odtlačí do cesta a vytvorí tak klasický vzhľad bochníka, navyše s reliéfom srdca uprostred. Pri použití 600 g múky je možné upiecť chlieb hmotnosti cca 1,2 kg.
Ošatky sa nenamáčajú, iba sa nechajú uschnúť, prípadne ich môžete vykefovať.