Pekáč má grilované, rebrované dno, takže pokrmy nenasiakajú toľko tuku. Vhodná hĺbka zaisťuje cirkuláciu vzduchu a rovnomerné pečenie, vyprážanie a šťavnatosť jedla. S ním pripravíte chutnejšie mäso .
Horná časť (kryt) je v tomto prípade hlbšia ako zvyčajne. Môžete ju použiť na pečenie (zemiaky, cestoviny, lasagne). Okraje sú ukončené oceľou, aby panva vyzerala ako nová ešte dlhšie, aj napriek tomu, že je často zakrytá a odkrytá. Pohodlné rukoväte, ktoré zvyšujú bezpečnosť používania riadu, sú veľkou výhodou.
Pekáč je vyrobený zo smaltu, ktorý sa vyznačuje svojou odolnosťou. Je tiež úplne bezpečný pre zdravie. Môžete si byť istí, že do jedla nepreniknú žiadne škodlivé zlúčeniny a pokrmy si tak zachovajú svoju jedinečnú arómu. Určite vám bude slúžiť dlhé roky.